Menu

Sportief en actief

De omgeving in de Ardennen leent zich er voor om actief en sportief bezig te zijn in de natuur! In de omgeving zijn diverse mogelijkheden. Wandelen, fietsen, klimmen, klauteren, het kan allemaal. 
Hieronder wat tips;

  • Vanaf het wandelpad langs ons terrein loopt een pad naar boven, naar natuurreservaat Heid des Gattes die boven Dieupart ligt. U kunt teruglopen via de “La Redoute”-afdaling, bij wielrenners wel bekend.
  • Als u bij de kerk van Dieupart de provinciale weg oversteekt en onder het spoor door loopt, komt u bij een wandelgebied met bospaden en een ruïne; le Vieux Jardin. Dit was het eerste kasteel in België, gemaakt met steen. Later zijn de stenen van het vernietigde kasteel gebruikt voor de opbouw van kerk Dieupart.
  • Fietsen: het wandel- en fietspad lang de Amblève is prima geschikt om met een gewone fiets op verkenning uit te gaan. Hier vind u de kaart met knooppunten. 
  • Aywaille is een echter wielrennersstad. Misschien ook wel omdat de bekende wielrenner Philippe Gilbert hier in de gemeente woont. Houdt op de site van Aywaille.be de evenementen in de gaten.
  • Mountainbiken – de directe omgeving leent zich uitstekend voor inspannende mountainbike ritten.  Check hier voor routes in de omgeving. Het is mogelijk om op de camping Mountainbikes te huren (vooraf reserveren).
  • Voor outdoor-sportieve activiteiten werken wij samen met NEWLIFE.  Hier kunt meedoen aan klimmen, kajakken, mountainbiken etc. zowel per groep als met 2 personen. Zie de mogelijkheden op de site van www.newlife.be

  • Golfen – dit kan op de openbare banen in Gomzé en Durbuy.

Omgeving overzicht

Wandelen en fietsen

Vergeet uw fiets en/of wandelschoenen zeker niet mee te nemen op vakantie bij ons, want de omgeving is misschien wel het beste te ontdekken op de fiets of al wandelend.

Klimgroeve Dieupart

Op +- 600 m van camping Dieupart vind je klimgroeve Dieupart. Op dit prachtige rotsmassief zijn diverse uitdagende buitensportactiviteiten te beleven.

Kajakken

De Ardennen van de andere kant ontdekken? Ga mee kajakken! Bekijk de Ardennen vanaf de rivier... Laat u verrassen!

Mountainbiken

Bent u sportief en houdt u wel van een uitdaging? In de omgeving vindt u diverse uitdagende mountainbikeroutes die u kunt volgen.

Zwemmen

Zwemmen... Altijd een goed idee! Vergeet uw zwemspullen daarom ook vooral niet mee te nemen. Veel zwemplezier!

* zwembad Aywaille is momenteel gesloten, wegens renovatie werkzaamheden*

Sportvelden

Op loopafstand van het kasteel en de camping vindt u een sportcentrum met o.a. zwembad, tennis- en sportvelden. Perfect voor een sportieve dag uit!

Duiken

Wist u dat u in de omgeving ook prachtig kunt duiken? Diverse locaties in de omgeving laten u de mooiste plekken onder water zien. 

Komt u ook naar Domaine Château de Dieupart?

Prijzen en reserveren