Menu

Met het gezin

Niets leuker dan er een dag op uit te gaan met het hele gezin. Van attractiepark en wildpark tot cultuur... Zowel de kleinste als wat oudere familieleden hoeven zich geen moment te vervelen.

Laat uzelf verrassen door de veelzijdige omgeving. 

  • Op het terrein bevinden zich een kleine speeltuin, tafeltennistafel en jeu de boules banen.
  • Kinderen kunnen spelen in het stuk bos op het eiland aan het eind van de camping.
  • Ook wordt vaak gespeeld in de rivier.

Op de site van www.ovatourisme.be vindt u de vele mogelijkheden in de Ardennen. Voor dichterbij volgen hier enkele tips.

 Het wandelpad langs Dieupart loopt naar zowel Aywaille (vanaf het terrein rechtsaf circa 1 kilometer) als Remouchamps (vanaf het terrein linksaf circa 1 kilometer).

  • In de richting van Aywaille ligt langs het wandelpad een grote speeltuin (gratis) en een senioren fitness-tuin.
  • Ook het overdekte gemeentezwembad ligt aan het wandelpad. Let op: badmutsen verplicht.
  • In Remouchamps zijn interessante grotten te bezichtigen. U legt de bezichtiging deels te voet en deels per boot af.  De grotten zijn het hele jaar door geopend, maar ‘s winters alleen in het weekend.
  • In Remouchamps ligt wildpark Monde Sauvage, een safaripark waar u met de auto of met een treintje doorheen rijdt. In Monde Sauvage zijn diverse vogel- en zeeleeuwenshows te bezichtigen. Let op: het wildpark is ’s winters gesloten.
  • Comblain-au-Pont (10 km) is een leuk dorpje, waar u een Mysterie-wandeling kunt maken en de vleermuisgrotten kunt bezoeken.
  • Bij Coo vindt u niet alleen de beroemde watervallen. U kunt met het hele gezin een dag naar Plopsaland Coo en met de kabelbaan naar het uitkijkpunt.

Omgeving overzicht

Plopsa Coo

Elke dag zóveel te doen! Plopsa Coo is een gezellig attractiepark met vele attracties voor het hele gezin. Komt u het ook beleven?

Safaripark Le Monde Sauvage

Giraffes, olifanten, nijlpaarden, neushoorns, zebra's... Op safari gaat u in Le Monde Sauvage in Aywaille! 

Kasteel van Montjardin

Dit prachtig historische kasteel is niet te missen. Het bouwwerk torent 50 meter boven de Amblève uit en is zichtbaar vanaf de oever van de Amblève.

December 44 Historical Museum

Herleef de geschiedenis in het December 44 Historical Museum. Pantservoertuigen, geschut, helmen en petten en nog veel meer indrukwekkend materiaal... U vindt het hier.

Logne Castle

Maak kennis met de Burcht van Logne, gelegen op een bijzondere plaats aan de Ourthe. Het kasteel ligt boven op een heuvel die eigenlijk een rotsachtige uitloper is, doorspekt met grotten.

Musee de la Biere

Ontdek en leer alles over de brouwerskunsten en -tradities van het begin tot vandaag in het Musee de la Biere.

Komt u ook naar Domaine Château de Dieupart?

Prijzen en reserveren