Menu

Leuke dorpen en steden

Winkelen, restaurantjes bezoeken, lekker op een terrasje zitten of genieten van de sfeervolle straatjes. In de omgeving vindt u vele pittoreske dorpjes en steden. Of dat u nou voor de cultuur gaat of het winkelen... U raakt niet uitgekeken!

Nieuwsgierig naar onze tips? Lees dan snel verder.

  • In Aywaille zijn een twintigtal verschillende restaurants en veel gezellige winkeltjes.
  • Op zaterdagmorgen is er markt in Aywaille
  • Vanaf het treinstation van Aywaille (1 km) kunt u per trein richting Luik of Coo. Vlakbij de camping komt een bus, die u naar verschillende plaatsen in de omgeving brengt.
  • In Harzé (6 km) vindt u een prachtig kasteel, met een gezellig restaurantje in de gewelfde kelder en een te bezoeken bakkerijmuseum op het binnenterrein.
  • Banneux (10 km) is een bedevaartsoort. Hier liggen mooie kerken en een kloosterterrein.
  • Spa (15 km) is een fris en lommerrijk stadje, de wereldhoofdstad van het minerale water. Hier vindt u thermale baden en bij de bronnen kan men kuren. Verder kunt u een bezoek brengen aan het Spa-Monopole (fabriek van Spa) of het Museum van de Waterstad Spa. Elke zondag- ochtend van 8.00 tot 13.00 uur is er een rommelmarkt in het centrale Parc de Sept-Heures. De directe omgeving van Spa biedt een uitstekende uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten.
  • Ook het toeristische stadje Durbuy (25 km) is een bezoek waard. Het is een bloemenstad met kleine, kronkelige straatjes met diverse boetiekjes, ambachten en restaurants. Durbuy is het centrum voor vele sportieve activiteiten (kanoën, mountainbiken, klimmen, abseilen, etc.). Ook de buxusdieren-tuin is een bezoek waard. Voor de liefhebbers is er in Durbuy een prachtige golfbaan. Dichterbij vindt u een golfbaan in Gomzé.
  • De stad Luik bevindt zich op slechts 25 km van Dieupart. Ontdek het gezellige centrum van Luik, met zijn vele winkels, gezellige terrasjes en kroegjes. U zult verrast zijn over wat Luik schuil houdt binnen de op het eerste gezicht grauwe doorgangswegen. Op zondagmorgen vindt u langs de maaskade in Luik (Outremeuse) de markt “La Batte”. Bij regenachtig weer is winkelgalerij Belle Île (zuidkant Luik, afslag 38 Angleur) een aanrader. U kunt gratis parkeren onder het gebouw. Ook leuk voor kleine kinderen! In Luik vindt u ook een groot zeeaquarium.

Omgeving overzicht

Aywaille

Aywaille is een prachtige streek met het schilderachtige landschap van de Ardennen. Op het gebied van natuur, geschiedenis, sport en ontspanning zal het  u hier aan niets ontbreken.

Luik

Luik is met ongeveer 200.000 inwoners een van de grootste steden van België. U kunt hier niet alleen veel bezienswaardigheden bewonderen, maar ook goed winkelen.

Spa

Spa, ook wel de Parel van de Ardennen genoemd, is een gezellig stadje met ongeveer 10.000 inwoners. Spa is niet alleen de wereldhoofstad van het mineraal water. Ook is het een stad met vele prachtige bezienswaardigheden.

Durbuy

Durbuy, welkom in de kleinste stad van de Ardennen! Én nog steeds een van de belangrijkste plaatsen in de Ardennen. In Durbuy is er van alles te zien en te beleven.

Remouchamps

Remouchamps is een gezellig en gemoedelijk stadje met enkele belangrijke toeristische trekpleisters.

Komt u ook naar Domaine Château de Dieupart?

Prijzen en reserveren