Menu

Evenementen

Naast de vele bezienswaardigheden en activiteiten worden er ook diverse gezellige en sportieve evenementen georganiseerd. Wij hebben er een aantal voor u op een rij gezet:

JAARLIJKS TERUGKERENDE EVENEMENTEN:

Zaterdag 30, Zondag 31 maart '24: Classic Clubman Trail Aywaille. Een belangrijk evenement voor de internationale Trial Scene, gereserveerd voor klassieke motorfietsen. Een traditie tijdens het paasweekend. In de omgeving leggen de rijders diverse technische proeven af.   

Zaterdag 20 april '24: Luik-Bastenaken-Luik Challenge. Rijd net als de profs 250 km. Of kies voor 80 of 150 km. Ervaar het betere klimwerk in de Belgische Ardennen. Waarbij La Redoute in Remouchamps niet mag ontbreken! 

Zondag 21 April '24:  Luik-Bastenaken-Luik : Prof. Wielerronde. De renners komen 2 keer door Aywaille; één keer via de hoofdbaan en op de terugweg vanaf Bastogne. De renners gaan dan over La Redoute in Remouchamps. 

Zondag 28 April '24: Philippe Gilbert Classic. Deze wereldkampioen Wielrennen is opgegroeid in Remouchamps (Aywaille). Je hebt de kans om met hem mee te rijden tijdens deze classic. Kies uit de afstanden 85, 111 of 144 km.

Zaterdag 1 juni '24: Tilff – Bastogne – Tilff : nog een iconische klimklassieker. 

Zondag 2 juni '24: OHM Trail Aywaille. Een uitdaging voor (hard)lopers, deze (Ultra) Trailrun. Je kan kiezen uit de afstanden 11,24,37,54 of 74 km. Een van de zwaarste trails van België. Volgens de organisator (eventstrail.be) : De Ohm Trail is even indrukwekkend als betoverend en slingert zich door de weelderige paden van de streek van Aywaille, de poort van de Ardennen. De talrijke beklimmingen in deze prachtige vallei maken het echter één van de zwaarste trails van België. Onvergeeflijk, de race eist, daagt uit en breekt. Maar de Ohm Trail is herkenbaar, versterkt en inspireert de weerstandige deelnemers! Welkom bij een avontuur met jezelf.

Donderdag 27 juni tot en met zondag 30 juni '24: Feel Good Festival Aywaille, sinds een aantal jaar heeft ook Aywaille een Festival. En geen kleintje, er komen 20.000 festivalvierders naar dit gezinsvriendelijke muzikale evenement. 

Laatste weekend van juli (28 juli '24): F1 Grand Prix Spa -  Francorschamps

Gezien de gunstige ligging van ons Domein voor deze evenementen, raden wij u aan om tijdig te reserveren.

Voor alle overige evenementen zie de agenda van Aywaille of de site van de tourisme dienst; ovatourisme.be   (Gebied van de Ourthe, Vesdre en Amblève)

Omgeving overzicht

Komt u ook naar Domaine Château de Dieupart?

Prijzen en reserveren