Menu

De natuur in

Bent u een natuurliefhebber? Dan bent u bij ons aan het juiste vakantie adres! In de omgeving kunt u op zowel een actieve als ontspannende manier genieten van de natuur. Water, rotsen, bossen... U kijkt uw ogen uit.

Om het u wat makkelijker te maken hebben wij een aantal tips verzameld die u zeker eens bezocht moet hebben.

Wandelen in de omringende heuvels, geeft een prachtig doorzicht over het gehele dal van de Ambleve en het stadje Aywaille.

  • Vanaf het wandelpad loopt een pad naar boven, naar de rots Heid des Gattes die boven Dieupart ligt. U kunt teruglopen via de “La Redoute”-afdaling, bij wielrenners wel bekend.
  • Als u bij de kerk van Dieupart de provinciale weg oversteekt en onder het spoor door loopt, komt u bij een wandelgebied met bospaden en een ruïne.
  • De spannende wandelingen langs de Ninglinspo en Fonds des Quarreux (richting Coo) zijn aan te bevelen. Trek goede schoenen aan! Een kaart met deze en andere prachtige wandelingen of mountainbike routes in de omgeving kunt u voor € 7 verkrijgen bij onze receptie of bij de VVV. - Ninlingspo is riviertje met veel watervallen in een beschermd natuurgebied. In de zomer kun je er een verfrissend bad nemen.   

 Een autorit door het omringende heuvelachtige achterland geeft prachtige vergezichten, mooie oude boerderijen en kastelen. Ga op verkenning!

!!en voor de vis liefhebbers, hier regelt u uw vergunning    www.permisdepeche.be/nl

Omgeving overzicht

Grotten van Remouchamps

De Grotten van Remouchamps is een prachtige en bijzondere bezienswaardigheid. Ontdek de mysterie van het ondergrondse.

Watervallen van Coo

Wellicht kent u ze al, de watervallen van Coo. Deze 15 meter hoge watervallen zijn een van de bekendste bezienswaardigheden van de Ardennen.

Hoge Venen Eifel

Het prachtige natuurgebied Hoge Venen Eifel ligt niet alleen in België, maar ook voor een groot deel in de Duitse Eifel.

Fonds de Quarreux

Sinds 1970 is Fonds de Quarreux erkend als uitzonderlijk Waals erfgoed. De 1.5 km lange route leidt u langs de Amblève.

Natuurpark Ninglinspo

De Ninglinspo is de enige bergrivier van België die zeker het bezoeken waard is. Een prachtige wandeling leidt u langs deze adembenemende 6 km lange Ninglinspo.

Komt u ook naar Domaine Château de Dieupart?

Prijzen en reserveren